124775
11:36 30.082023

На митному посту «Тиса» виявлено замість вживаного одягу – айфони

Події 1230

Закарпатські митники запобігли незаконному ввезенню сучасної техніки на кілька тисяч євро, яку ділки намагалися завезти в Україну під виглядом товару, що не підлягає декларуванню та оподаткуванню.

Правопорушення задокументовано на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Повертаючись з Італії, перевізник рейсового автобусу «Соренто-Хмельницький» під час проходження митного контролю у «червоному коридорі» вказав у декларації про наявність виключно речей особистого вжитку, усно заперечивши про переміщення будь-якого іншого товару, в тому числі, комерційного.

Однак, на підставі результатів системи управління ризиками, митники провели ретельну перевірку автобуса. В результаті – виявлено у двох пакетах новеньку сучасну техніку торговельної марки Apple китайського виробництва. Серед товару: ноут MacBook Air da 15 cjn chip Apple M2, тачпад Magic Trackpad, Magic Mous, медіаплеєри Apple TV HD (32 CB), Apple TV HD (64 CB) та 13 шт Apple Iphone (зі слідами використання). Однозначно, що загальна вартість виявленого товару, скоріш за все, для комерційного призначення значно перевищує дозволену митним законодавством для ввезення у ручній поклажі або супроводжуваному багажі на одну особу – до 500 євро та вагою до 50 кг.

Як правило, у подібних випадках водії не беруть на себе відповідальність за перевезення товару, який обмежений до переміщення через кордон. Тож і цього разу перевізник «скинув» вину на незнайомця, який попросив доставити пакети до Львова за символічну винагороду.

Відтак, відносно шофера складено протокол про порушення митних правил за ч.2 статті 471 Митного кодексу України.

Справу розглядатиме митниця, а от не задекларований товар – вилучено, його остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах