124768
08:45 30.082023

За реагування прокуратури забезпечено надходження до бюджету понад 5 млн грн несплачених податків

Події 803

Закарпатська обласна прокуратура в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України) забезпечила відшкодування товариством до державного бюджету збитків у розмірі понад 5 млн грн.

Встановлено, що директор місцевої компанії, яка займається виробництвом електроенергії, вирішила мінімізувати сплату податків за 2022 рік, зокрема – ПДВ. Порушуючи норми законодавства, підозрювана вчинила ряд дій, у результаті яких завищено податковий кредит на 5 083 363 грн. Факт ухилення від сплати податків на вказану суму виявили співробітники ГУ ДПС у Закарпатській області під час позапланової перевірки.

Вже під час досудового розслідування повністю відшкодовано завдані збитки та сплачено штрафні санкції на суму близько 1,3 млн грн. Слідство здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області.

З огляду на повне відшкодування грошей до державного бюджету та на підставі ч. 4 ст. 212 КК України прокурор звернувся з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах