90048
10:57 20.042021

На Закарпатті за тиждень здійснили понад 1600 позапланових перевірок з дотримання карантину

Події 3028

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби області щоденно посилено контролюють стан дотримання картинних обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За минулий тиждень під час проведення 1634 заходів нагляду (контролю) на 136 об’єктах були виявлені певні порушення, у зв’язку з чим надані 82 приписи керівникам для усунення недоліків та ініційовано складання 67 протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, були перевірені:

  • 510 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (надано 35 приписів, складено 37 протоколів) ;
  • 255 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами (надано 6 приписів, складено 3 протоколи) ;
  • 417 закладів громадського харчування (надано 7 приписів, складено 6 протоколів) ;
  • 45 перукарень і салонів краси (порушення не виявлено) ;
  • 51 дошкільний заклад (порушення не виявлено) ;
  • 38 закладів загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено) ;
  • 178 інших об’єктів нагляду (надано 5 приписів, складено 21 протокол).

Водночас фахівці ГУ ДПСС краю щоденно перевіряють і роботу агропродовольчих ринків. За попередній тиждень проведено 140 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів. За виявлені порушення винесено 29 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Про виконану роботу інформується населення. Так, за вказаний період у межах інформаційної кампанії здійснено 1455 заходів – це, зокрема, виступи на радіо і телебаченню, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації, як запобігти виникненню захворювання, насамперед налагодити організацію профілактичних заходів, забезпечити необхідною кількістю засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Також здійснюється контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів (поточної дезінфекції 1423 заходів) у торгівельних центрах, на ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах. А в пунктах пропуску через державний кордон України оглянуто 1776 транспортних засобів, інформує ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах