41149
15:25 25.072018

Угорський пам’ятник на Закарпатті знову спаплюжили

Події 1605

Зовсім нещодавно відбулася неприємна подія, коли у встановленому біля траси «Київ-Чоп» меморіальному парку ім. Егана Еде невідомі розфарбували одну з двох встановлених там кам’яних брил – знищили нанесений на неї угорський триколор, повідомляє газета «Kárpátalja».

^E14C87F43687E6869A1ABD84156A90591ABF82060139F56F77^pimgpsh_fullsize_distr

Тодішню ситуацію на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» прокоментував відомий закарпатський діяч Павло Чучка: «Для тих, хто можливо не розуміє значення постаті Егана Еде (1851-1901) у житті верховинців Закарпаття. Він найвидатніша особистість нашої історії, який навіть краще за Ференца Ракоці об’єднує угорців та українців. Наша громадська організація вже протягом 15-ти років доглядає за меморіальним знаком та територією парку. До  тепер нікому не заважало, що дві кам’яні брили розфарбовані кольорами прапорів України та Угорщини».

У середині червня Генеральне консульство Угорщини в місті Ужгород повернуло пошкодженому пам’ятнику колишній вигляд – знову розфарбували кольорами угорського прапора. Однак декілька днів тому, його знову спаплюжили – перефарбували червоно-чорними кольорами. По «роботі» одразу видно, що вандали не поспішали та обережно «змінювали» кольори і ще й залишили на місці злочину використані відра з-під фарби.

Зауважимо, що червоно-чорний прапор символ українських націоналістів, де червоний колір символізує кров, а чорний – землю. Не виключено, що ця провокація була замовлена третіми особами для загострення українсько-угорського конфлікту. Цікавим є й те, що минулого разу «герої» знімали свій вчинок на камеру та виставляли фото на широкий загал, а зараз ніхто не хизувався.

Вандалізм у меморіальному парку, що символізує собою єднання націй є особливо обурливим дивлячись на всебічну підтримку сусідньою Угорщиною нашої держави.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах