18248
17:03 16.022017

Незаконний експорт одягу на 4 млн грн викрили на Закарпатті

Події 1713

Велика партія товару ввозилась на митну територію України частинами, а потім вже за підробленими документами доставлялась до замовника.

PM103image003

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Закарпатській області ДЗЕ Нацполіції викрили злочинну схему, за якою експортери уникали сплатиобов’язкових митних платежів. Вони використовували систему так званих”піджаків”. Це коли, велику партію товару ділять на декілька маленьких частин та завозять на територію України. В подальшому завантажують до одного автомобіля та за підробленими документами транспортують до замовника.

За аналогічною схемою був завезений одяг іноземного виробництва на суму понад 4 мільйони гривень. Відповідно до товарно- транспортної накладноїавтомобіль опломбований, проте це було зроблено тільки на папері. Товар по документах належав місцевому підприємцю. За його словами він накопичував його протягом кількох років, а тепер вирішив продати.

Мукачівським районним відділенням поліції відкрито кримінальнепровадження за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. На даний час на вилучений товар накладено арешт, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

PM596image001 PM717image002

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах