17202
18:26 1.022017

На Закарпатті рятувальники проаналізували минулорічну роботу та намітили пріоритети в подальшій службі

Події 1777

1 лютого  відбулась підсумкова нарада за результатами діяльності Управління та його структурних підрозділів у 2016 році. Головував на нараді керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Також були присутні начальники районних підрозділів, державних пожежно-рятувальних частин та керівники відділів та секторів апарату оперативно-рятувальної служби Закарпаття.

Присутні проаналізували свою діяльність за минулий рік та намітили головні завдання у подальшій роботі. Керівництвом Управління було відзначено‚ що всі поставлені перед пожежно-рятувальними підрозділами завдання в цілому виконані: бійці ДСНС області відреагували на всі надзвичайні ситуації та події‚ причому не допустили їх розвитку понад рівні‚ на яких вони виникали.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Дмитра Лешка, за 2016 рік  підрозділи Управління області всього здійснили  1396 виїздів на ліквідацію пожеж та загорань. Також у краї сталося 6 надзвичайних ситуацій. Окрім цього рятувальники 386 разів виїжджали на ліквідацію некласифікованих надзвичайних подій: вилучення та знищення ВНП  – 113 залучень, замінування та виявлення підозрілих предметів – 28 випадків, надання допомоги постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах – 44 випадки, пошук та надання допомоги туристам – 44 випадки, демеркуризація приміщень – 23 випадки тощо.

Щодо  пожеж, то упродовж минулого року  зафіксовано 1396 пожеж (проти 2250 у 2015-му). Однак, таке суттєве зменшення (на 38%) не є засобом для самозаспокоєння рятувальників. Адже протягом зимового пожежонебезпечного періоду, коли громадяни обігрівають власні домівки всіма можливими способами, крива пожеж може поповзти уверх. Тож зараз пріоритетним є профілактична робота із краянами щодо правил пожежної безпеки в побуті.

Також Дмитро Іванович проаналізував оперативність дій пожежно-рятувальних підрозділів Управління та зазначив, що середній час прибуття вогнеборців  до місця пожежі по області складає 12,63 хвилин. Середній час локалізації пожежі   – 17,49 а повної ліквідації –  37,96 хв.

Йшлося на нараді й про рівень боєздатності та реагування рятувальних підрозділів на резонансні події, співпрацю з органами місцевої влади щодо  ефективного здійснення державної політики у сфері цивільного захисту, про проведену профілактичну роботу із запобігання випадкам загибелі та травмування людей, а також навчання мешканців краю безпечної поведінки.

Підсумовуючи результати наради, очільник закарпатських рятувальників наголосив, що основна увага підрозділів У ДСНС приділялася попередженню загибелі й травмування людей на пожежах та різного роду надзвичайних ситуаціях. Окрім цього Роман Гудак зупинився й на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в поточному році для виконання  визначених державою завдань., інформує Управління.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах