135777
10:47 21.082024

Заволодіння понад 5 млн грн на ремонті доріг у Закарпатті – про підозру повідомили двом керівникам товариств

Події 691

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом очільникам будівельних товариств повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч.ч. 3, 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлена їх причетність до незаконного заволодіння бюджетними коштами на ремонті доріг місцевого значення у Берегівському та Тячівському районах у 2020 році.

Збитки від протиправних дій склали понад 5 млн грн.

Один із підозрюваних підприємців – організатор вказаної схеми – будучи фактичним власником ще кількох підрядних товариств, впливав на їх діяльність. Це давало змогу обертати на свою користь виручені кошти.

Зокрема, підконтрольне товариство брало участь у публічних торгах і подавало тендерні пропозиції із заниженою вартістю. Водночас асфальтобетонні суміші для ремонту доріг купували неналежної якості або у підпільних виробників.

У подальшому, за вказівками організатора, до актів виконаних робіт вносили недостовірні дані, завищуючи обсяги та вартість останніх.

Наразі слідство у кримінальному провадженні триває. Його здійснює СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах