135771
10:25 21.082024

На Берегівщині одному з нападників на прикордонний наряд повідомили про підозру та обрали запобіжний захід

Події 624

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури 28-річному жителеві Хустщини повідомили про підозру у викраденні вогнепальної зброї та чиненні опору працівнику правоохоронного органу (ч. 2 ст. 262, ч. 2 ст. 342 КК України).

Йдеться про випадок нападу на прикордонний наряд, який стався на території Берегівського району, за межами с. Хижа, у п’ятницю, 16 серпня.

Неподалік кордону були помічені троє молодиків, які намагалися дістатися Румунії в обхід пунктів пропуску. Коли прикордонники спробували їх затримати, чоловіки почали чинити опір і напали на одного з військовослужбовців. Крім того, вони заволоділи його зброєю – автоматом і магазином із патронами – та вдалися до втечі.

Одного з порушників вдалося затримати того ж дня. Вчора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання з можливістю внести заставу.

Двоє інших громадян змогли втекти із викраденою зброєю на територію Румунії, де їх також було затримано. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру відповідно до українського законодавства.

У кримінальному провадженні триває комплекс слідчих і процесуальних дій для з’ясування усіх обставин. Слідство здійснює ВП № 1 Берегівського райвідділу поліції у співпраці із Мукачівським прикордонним загоном.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах