134669
11:32 14.072024

Закарпатські митники виявили шахраїв-експортерів, які намагалися вивезти з України понад 100 тонн сільгосппродукції до ЄС

Події 624

63 тонни макухи соняшника та понад 46 тонн соєвих бобів шахраї намагались вивезти з митної території України за підробленими документами чотирма великогабаритними транспортними засобами.

У першому випадку, на митному посту «Виноградів» подано до митного контролю та оформлення в режимі експорт декларації на 63 тонн макухи соняшникової, призначеної для промислової переробки.

У ході проведення аналітичних заходів, направлених на перевірку дотримання законності при здійсненні експорту даної сільгосппродукції, з’ясувалося, що група осіб – керівники вітчизняних підприємств з різних регіонів уклали «липовий» договір, на момент підписання якого один із контрагентів не мав статусу діючої юридичної особи.

В іншому випадку, ті ж самі особи експортували 46,6 тонн соєвих бобів, призначені для промислової переробки. Вказаний товар також прямував до Євросоюзу. З метою підтвердження автентичності документів, наданих вітчизняною фірмою для підтвердження походження задекларованого товару, митниця скерувала відповідний запит на фермерське господарство, зазначене як виробник сільгосппродукції. У відповіді йшлося, що ніякого договору про поставку вказаного товару вони не укладали.

У зв’язку з виявленням ознак підробки офіційних документів, Закарпатська митниця скерувала повідомлення про протиправні діяння щодо наявності ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358, 366 КК України. Відтак, горе-зловмисників може спіткати серйозне покарання згідно Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах