134483
14:29 8.072024

Масований обстріл Києва: влучили у дитячу лікарню. Є загиблі, поранені

Події 7973

У понеділок, 8 липня, росія здійснила черговий масований обстріл українських територій. Зокрема, під час атаки дуже постраждали столиця та Київська область. Було зафіксовано падіння уламків у Деснянському, Святошинському, Голосіївському, Дніпровському, Соломʼянському, Дарницькому та Шевченківському районах Києва.

Відомо, що найбільше постраждали офісний центр та дитяча лікарня «Охматдит». Ворог атакував медичний заклад цілеспрямовано, є руйнування. Очевидці розповіли, що бачили, як саме летіла ракета, що вона влучила у одне з відділень. Житловий будинок, що знаходиться на прилеглій до «Охматдиту» території, також сильно зруйновано. Допомагати розбирати завали рятувальникам одразу ж зголосилися пересічні кияни, сподіваючись якомога швидше звільнити тих, хто опинився у пастці, і зберегти їхнє життя. Мер столиці Віталій Кличко наголосив, що на житловому будинку місцями зруйновано стіни, потрощено вікна, вибито двері, пошкоджено під’їзди.

На місце негайно виїхали і всі оперативні та медичні служби, психологи, волонтери.

«Вранці 8 липня ворог здійснив чергову атаку на Київ. Падіння уламків зафіксовано у Деснянському, Святошинському, Голосіївському, Дніпровському, Соломʼянському, Дарницькому та Шевченківському районах міста. У Солом’янському районі внаслідок падіння уламків ракети сталося пошкодження 2 поверхів Бізнес-центру. Руйнування на площі 1500 м. кв., пожежа на площі 50 м. кв.» – йдеться в повідомленні ДСНС.

Крім того, за інформацією ДТЕК, у Голосіївському та Шевченківському районах столиці повністю зруйновані та пошкоджені три трансформаторні станції. Більшість будинків підключили до аварійного живлення, а енергетики почали ліквідовувати наслідки влучань.

«Укрзалізниця» також повідомила про уламки на залізничних коліях, через що зупинився один із рейсів міської електрички. У телеграм-каналах є повідомлення про вибух біля станції «Київ Волинський» і про загиблу людину.

Було влучання поруч зі станцією метро «Лук’янівська». Через це людей, які ховалися там, довелося евакуювати.

Дмитро, один із очевидців події, розповів, що мешкає неподалік і тривога його застала зненацька, бо працював. Тож чоловік швидко побіг до ванної кімнати і там пригнувся. Та через силу удару весь будинок ходив ходуном, повилітали вікна, зірвало дах.

Станом на 13 годину понеділка у КМДА повідомили про 10 загиблих і 35 постраждалих.

На атаку відреагував Президент України Володимир Зеленський повідомленням у своєму телеграм-каналі.

«Усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей. І весь світ має задіяти всю свою рішучість, щоб нарешті покласти край російським ударам. Вбивства — це те, що несе путін. Тільки разом ми можемо принести справжній мир та безпеку», — написав Володимир Зеленський.

На жаль, наслідки масованого обстрілу страшні. Крім жертв у столиці, було 10 вбитих та 31 поранений у Кривому Розі та троє вбитих у Покровську на Донеччині.

Загалом внаслідок російських ударів по Україні 8 червня загинуло більше 20 людей, ще близько півсотні отримали поранення.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах