134204
14:26 29.062024

Як військовослужбовцю із числа СЗЧ повернутися в стрій та уникнути кримінальної відповідальності

Події 410

Бувають випадки, коли військовослужбовець в силу певних причин самовільно залишає військову частину (СЗЧ), при цьому все ж бажає боронити Україну від загарбника, але в іншому підрозділі ЗСУ.

В Збройних Силах України розробили алгоритм дій спрямований на повернення таких військовослужбовців у стрій.

Військовослужбовцю з числа СЗЧ потрібно звернутися з відповідною заявою до Військової служби правопорядку.

В одному з навчальних центрів створена комісія з прийому військовослужбовців, які не бажають повертатися до своїх військових частин, але готові продовжити військову службу у інших військових частинах.

Комісія проводить співбесіду із військовослужбовцем з метою уникнення повторного СЗЧ, також з’ясовуються обставини, які призвели до самовільного залишення військової частини.

Комісія також направляє до військової частини, з якої було здійснено СЗЧ, лист-клопотання, в якому окрім іншого є клопотання про виключення військовослужбовця із числа СЗЧ зі списків цієї військової частини.

До плану переміщення до батальйону резерву включаються в тому числі і військовослужбовці, стосовно яких внесені відомості в ЕРДР.

Далі військовослужбовці з числа СЗЧ зараховуються до резервного підрозділу.

Зараховані до списків особового складу батальйону резерву військовослужбовці із числа СЗЧ поділяються на дві категорії. Якщо людина не пройшла курс базової загальної військової підготовки, то направляється на проходження цього вишколу. Якщо ж за плечима є курс БЗВП, то такий військовий включається до плану переміщення. І продовжує боронити Україну від загарбника.

Звертатися потрібно в Ужгородський зональний відділ Військової служби правопорядку за адресою: Ужгород, вул. Артилерійська, 1е.

Служба зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах