133585
14:11 11.062024

Через інтенсивні дощі Закарпаття підтопило

Події 1277

11 червня Закарпаття накрили грози та проливні дощі. Крім того, що у річках піднявся рівень води, ґрунтові води затопили дворогосподарства краян. Рятувальні служби одразу ж приступили до ліквідації наслідків негоди.

Як повідомила пресслужба Головного управління ДСНС в Закарпатській області, тільки на території Ужгородського району через інтенсивні опади, а також через захаращеність стічних канав та систем водовідведення затопило 48 дворогосподарств у 7 населених пунктах. Мова йде про: смт Великий Березний, с. Жорнава, с. Сіль, с. Забрідь, с. Костринська Розтока, с. Кострина, с. Малий Березий.

«Для ліквідації наслідків негоди на місця залучались 3 одиниці техінки та рятувальники від 8-ї державної пожежно-рятувальної чстини смт Великий Березний. Відкачано 865 куб.м води. Станом на 08:00 11 червня залишалися підтопленими 10 дворогосподарств у с. Малий Березний та 2 домоволодіння у Великому Березному. На першій локації працювали фахівці та техніка ДСНС, у другому – вода сходила самопливом.

Окрім того через перезволоженість ґрунту зійшов селевий потік на автошлях Н-13 Львів-Самбір-Ужгород. Вночі на місці працювала техніка комунальників, тож наразі проїзд забезпечено однією смугою руху», – наголосили надзвичайними.

Як додали в АТ «Укрзалізниця» селевий потік зійшов саме на залізничну колію, яку «завалило» камінням, глиною та гілками дерев. На щастя, трагедії не трапилося. Однак залізничний перегін «Соля-Великий Березний» тимчасово закрили для розчистки колії.

Також 10 червня через сильні пориви вітру в Ужгороді та в селі Щербовець, що на Мукачівщині, впало декілька дерев. Їх довелося відтягувати та розпилювати на місці. У першому випадку дерево обіперлося об стіну триповерхової будівлі на вулиці Сільвая. Його за допомогою спеціального автомобіля відтягнули та розкряжували. У другому випадку звалене під час буревію дерево перегородило проїжджу частину автошляху на вулиці Центральній у селі Щербовець. Фахівцям державного пожежно-рятувального підрозділу зі Жденійова менш ніж за годину вдалося з ним «впоратися» і розчистити дорогу, аби автомобілі могли вільно рухатися.

Крім того, через опади підтоплення мали місце практично на території всієї області. Рятувальники відкачували воду і допомагали мешканцям області рятувати майно.

Як інформує пресслужба Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, дощі очікується й на найближчі декілька днів. Метеорологи попереджають краян про стихійні та небезпечні метеорологічні явища, а також про можливі й подальші ускладнення погодних умов і нові підтоплення.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах