133502
19:14 7.062024

Понад 1 млн гривень збитків: на Тячівщині поліція викрила депутата на незаконному привласненні землі

Події 709

Слідчі Тячівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводять досудове розслідування за фактом незаконного привласнення та продажі земельної ділянки. У вчиненні злочину підозрюється депутат сільської ради. Своїми діями фігурант заподіяв Нересницькій громаді збитків на понад 1 млн 160 тисяч гривень

На Тячівщині поліція викрила депутата Нересницької сільської ради на незаконному привласненні земельної ділянки громади.

У ході досудового розслідування слідчі Тячівського районного відділу поліції встановили, що 61-річний чоловік подав на реєстрацію завідомо підроблене рішення сільської ради, на підставі якого у подальшому оформив з комунальної у приватну власність одну із земельних ділянок. Після цього фігурант продав землю третій особі. 

Внаслідок таких махінацій Нересницькій громаді було завдано збитків на понад 1 мільйон 160 тисяч гривень. 

Зібравши достатньо доказів у справі депутату було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. 

За скоєне законом передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі, терміном до 8 років.

Оперативний супровід у справі здійснюють співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області. Слідчі готують всі необхідні матері для скерування матеріалів кримінального провадження для судового розгляду.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах