133283
12:06 30.052024

Закарпатець у пориві ревнощів добив до смерті співмешканку

Події 1081

На жаль, у стані алкогольного сп’яніння на Закарпатті скоюється далеко не один злочин. Приплив адреналіну та неконтрольовані емоції підштовхують краян до моторошних вчинків. При цьому, як не прикро, нерідко мова йде не про з’ясовування стосунків між незнайомцями, а про рукоприкладство в родинах, яке має трагічний фінал.

Саме такий страшний злочин трапився напередодні нового року у Міжгірській громаді. П’яний чоловік, повернувшись додому, приревнував співмешканку і добив її до смерті. Суд нещодавно виніс вирок у цій гучній справі. Деталі цієї трагедії з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Бив цілий день

Звичайний ранок 31 грудня 2023 року став останнім для Ольги (імена дійових осіб із етичних міркувань у матеріалі замінено). Сімейні розбірки з Федором для молодої жінки закінчилися кулачним боєм з боку чоловіка.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, приблизно о 6 годині закарпатець, «перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись в квартирі, на ґрунті особистих неприязних відносин, що виникли в процесі вживання спиртних напоїв та ревнощів, затіяв сварку із своєю співмешканкою». Під час конфлікту «усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх караність, в присутності малолітньої дитини» двічі вдарив Ольгу кулаком у живіт. Не витримавши болю, нещасна присіла на ліжко у спальній кімнаті. Але це чоловіка не зупинило. Він, «продовжуючи свої злочинні дії» й далі завдавав жінці тілесні ушкодження впродовж доби. Бив її кулаками ще о 14 та 22 годині. Здійняв руку на Ольгу Федір і опівночі, вже 1 січня 2024 року. Вона навіть не чинила опору, через погане самопочуття просто лежала на ліжку. Уже о другій половині дня чоловік зрозумів, що зі співмешканкою щось негаразд, тож «направився до пункту надання екстреної медичної допомоги та повідомив», що жінці стало зле. Ольгу негайно госпіталізували до Міжгірської районної лікарні. Але там вона навіть не прийшла до тями і 3 січня, через дві доби, померла.

Лікарі виявили у жінки розрив селезінки, крововиливи і кишечнику, забій нирок, у неї були перебиті печінка і жовчний міхур, поламані ребра. Загалом практично все тіло нещасної було в синцях. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть Ольги настала «внаслідок гострого геморагічного некрозу підшлункової залози, що ускладнився розвитком шоку».

Приревнував, бо… вдома був безлад

Свою провину у суді Федір визнав, але свої дії пояснив нелогічно, мовляв, влаштував жінці скандал ревнощів через безлад у помешканні…

«Ми жили разом приблизно рік у мене вдома без реєстрації шлюбу з її малолітніми дітьми, – наголосив він. – Оскільки в мене від першого шлюбу також є двоє дітей, яких утримую і які тимчасово проживали в квартирі моєї матері, я періодично виїздив у Чехію на заробітки. Міг перетинати кордон в умовах воєнного стану завдяки тому, що маю інвалідність другої групи. Вранці 31 грудня я повернувся саме додому. У квартирі застав безлад. Затіяв сварку на ґрунті ревнощів і побив жінку. Протягом дня я з друзями вживав спиртне, при чому – у великій кількості. Уночі знову посварився з Ольгою і наносив їй тілесні ушкодження. Свідками були її діти. Вони ж бачили, як я після того, як вона знепритомніла робив їй масаж серця. Смерті співмешканці не бажав, викликав швидку медичну допомогу зі станції, яка є в Колочаві, після чого Ольгу доправили до лікарні в Міжгір’я».

Батько Ольги запевнив, що конфлікти між донькою та її співмешканцем виникали й раніше, але ніхто не думав, що закінчаться вони так трагічно.

«Оля раніше перебувала у шлюбі і народила двох дітей. Їм зараз 9 та 11 років. Протягом року проживала разом із Федором. Мешкала в нього вдома. Стосунки вони офіційно не засвідчували, – заявив чоловік. – Навідувався до них я нечасто, бо дружина хворіла, мала онкологію і саме перед загибеллю Ольги її не стало. Крім того, шість місяців тому помер мій син… Утім доньку та онуків час від часу бачив. Ольга була поганою господинею, ймовірно вживала спиртні напої. Раніше вона говорила про насилля в родині з боку Федора, казала, що він її «не честує, не шанує». На жаль, я на те не звернув увагу».

Суд визнав Федора винним у нанесенні співмешканці тяжких тілесних ушкоджень (ст. 121 ч.1 Кримінального кодексу України) і призначив покарання у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах