133274
18:41 29.052024

На Закарпатті поліція затримала зловмисника, який за 16 тис. дол. намагався переправити військовозобов`язаних через кордон

Події 849

Співробітники Берегівського районного відділу поліції заблокували черговий канал незаконного перетину державного кордону до Угорщини. Організатора затримали під час вчинення злочину. За скоєне йому загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Вчора, 28 травня, за оперативною інформацією співробітників кримінальної поліції у межах прикордонної зони в Берегівському районі було зупинено автівку, якою керував 53-річний житель села Дийда. Як стало відомо, останній є фігурантом у справі щодо незаконного переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних.

У салоні авто окрім водія перебувало ще двоє чоловіків призовного віку, яких підозрюваний саме перевозив до лінії кордону.

Оперативники встановили, що зловмисник проклав для своїх клієнтів маршрут до Угорщини в обхід офіційних пунктів пропуску. Кожному з втікачів така «подорож» обійшлася у 8 тисяч доларів. З місця події слідчі вилучили автомобіль Audi, чотири мобільні телефони та 16 тисяч доларів.

Відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, 53-річного закарпатця поліцейські затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів, у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство у справі триває.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах