133038
10:29 22.052024

За незаконне переправлення військовозобов’язаного до Словаччини перед судом постане мешканець Ужгородщини

Події 516

Прокурор Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо мешканця с. Сюрте за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачений спланував маршрут протиправного перетину держрубежу для чоловіка призовного віку. Наприкінці березня цього року організатор зустрівся з останнім на території Ужгородщини, після чого разом вони проїхали до с. Галоч, у бік кордону зі Словаччиною.

Переправник розповів «клієнту» куди той має рухатися далі, а також повідомив про необхідність швидко добігти до загороджувального паркану й перелізти через нього, щоб не бути викритим прикордонниками. За свої послуги мешканець Ужгородщини одержав від чоловіка 2000 доларів США.

Одразу після цього фігуранта викрили правоохоронці, однак він намагався уникнути відповідальності за злочин і втік з місця події. Чоловіка невідкладно розшукали за місцем його проживання, а згодом обрали запобіжний захід на час ведення слідства.

Розслідування кримінального правопорушення здійснювали слідчі поліції Ужгородщини. За скоєне чоловіку може загрожувати позбавлення волі строком до 9 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах