133035
09:51 22.052024

На Тячівщині лісничого підозрюють у незаконній рубці, що спричинило збитки на 1,4 млн грн

Події 468

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури лісничому підрозділу Мокрянського лісомисливського господарства повідомлено про підозру.

Йому інкримінують зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки, а також службову недбалість (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, через неправомірні дії підозрюваного восени 2022 року на території лісництва були здійснені незаконні рубки деревини зі збитками на 1,4 млн грн.

Встановлено, що працівник лісоохорони забезпечив безперешкодну вирубку більше сотні дерев на ввіреній йому території. При цьому лісничий достовірно знав, що лісорубних квитків чи інших дозвільних документів для цього не було.

До того ж, він не тільки приховав факт протиправної порубки, а й намагався надати їй ознак законності, забезпечивши проставлення відповідних затисів і відтисків на пнях дерев.

Факти протиправної діяльності прокурори виявили спільно з працівниками Департаменту безпеки ДП «Ліси України» та Державної екологічної інспекції в Закарпатській області.

Подальше досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбулося відкриття фотовиставки «Два століття – одна війна»
17:37
В УжНУ завершив роботу трьохденний захід про грантові можливості Національного фонду досліджень України в рамках Програми «Горизонт Європа»
16:39
На Закарпатті відзначили Всесвітній день біженців
15:59
Фолк-майстерня «Резеда» підсумувала навчальний рік
15:24
Поліція повідомила подробиці ще двох смертельних автопригод, що стались минулої доби на Закарпатті
14:19
Понад 41,6 тис. українців отримують ліки проти серцево-судинних захворювань за програмою «Доступні ліки» на Закарпатті
12:20
Закарпатські угорці відкрили кафе у Белфасті та назвали на честь рідного села
11:28
На Закарпатті поліція затримала водія, який пʼяним наїхав на жінку та двох малолітніх дітей – 6-річна дівчинка померла на місці
10:31
Закарпатські піротехніки продовжують розміновувати Донеччину
10:20
Табір для дітей у «Карітас-хабі» в Ужгороді
09:50
Всі новини