132694
15:37 10.052024

На Закарпатті перед судом постане організатор каналу незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України

Події 930

У лютому цього року в межах Берегівського району співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно з працівниками ДПСУ припинили функціонування каналу, організованого для переправлення військовозобовʼязаних чоловіків через держкордон. Встановлено, що схему налагодив 54-річний мешканець Тернопільської області.

Фігурант через знайомих підшукував клієнтів та за 8 тисяч доларів США з однієї особи пропонував чоловікам організувати їх безперешкодну втечу до сусідньої Угорщини.

Організатора цього бізнесу було затримано 15 лютого. У ході контролю за вчиненням злочину оперативники зупинили в прикордонній зоні автомобіль, на якому саме перевозили трьох клієнтів до лінії «зеленого» кордону.

Авто та мобільні телефони слідчі з місця події вилучили. Також було вилучено під час обшуків за місцем тимчасового проживання організатора 8 тисяч доларів США, автомобіль та ще 4 мобільні телефони.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Станом на сьогодні у справі зібрано достатньо доказів та сформовано обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах