132690
14:29 10.052024

На Мукачівщині жінка пиячила зі знайомим, а потім його зарізала

Події 1120

Застілля між закарпатцями не завжди закінчуються обіймами. Часом через надмір адреналіну наші краяни починають розмахувати кулаками, сваритися, або ж хапаються за ножі…

Спільне розпивання алкогольних напоїв мало трагічний фінал і на Мукачівщині. Там сталося страшне вбивство. Після кількох келихів спиртного між двома односельцями виникла конфліктна ситуація, а згодом – почалася різанина…

Що ж трапилося між знайомими у той вечір? Через що вони посварилися? Що закарпатку так розлютило? Як покарав її суд? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Хотів зґвалтувати?

Подія трапилася у жовтні 2023 року у селі Жнятино на Мукачівщині. Суд у справі виніс вирок нещодавно.

Як після трагедії повідомила пресслужба Закарпатської поліції, селом ішов випадковий чоловік, який почув крики з одного із будинків. Він забіг всередину чужої оселі, бо думав, що людині необхідна допомога. Проте на підлозі побачив уже бездиханне тіло людини, багато крові довкола та кухонний ніж, що валявся неподалік. Тоді він одразу ж викликав правоохоронців. На місці події вони з’ясували, що 38-річний мешканець Мукачівщини помер не своєю смертю, а його позбавили життя проти волі. Підозра впала на 40-річну знайому, з якою він того вечора пиячив. Жінка мала на утриманні двох неповнолітніх дітей, ніде не працювала, раніше проблем із законом не мала.

«Раптово між ними виник конфлікт, у ході якого 40-річна жінка схопила ніж і завдала ним потерпілому удар в область грудної клітини. Від отриманого поранення чоловік помер на місці події», – зазначили у поліції.

Як йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень, «25 травня 2023 року, приблизно о 19 годині 40 хвилин, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння», Оксана (імена дійових осіб у матеріалі із етичних міркувань замінено) знаходячись у власному будинку, «під час розпивання алкогольних напоїв зі своїм знайомим, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їхню карність, не маючи наміру на заподіяння смерті та не бажаючи цього, однак усвідомлюючи можливість заподіяння тілесних ушкоджень» після того, як Федір «намагався вступити з нею у статеві зносини без її згоди, тримаючи в правій руці кухонний ніж, нанесла ним один удар в праву частину грудної клітки чоловіка».

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, закарпатець отримав «тілесне ушкодження у вигляді проникаючої колото-різаної рани грудної клітини праворуч з наскрізним пошкодженням верхньої долі правої легені, що супроводжувалось зовнішньою та внутрішньою кровотечами, з розвитком гіповолемічного шоку, що і стало безпосередньою причиною його смерті».

Провину не заперечувала

За вчинення страшного злочину Оксані довелося постати перед судом. Те, між нею та її односельцем стався конфлікт, жінка не заперечувала. Підтвердила і те, що встромила ножа в чоловіка.

24 жовтня 2023 року за участю прокурора Мукачівської окружної прокуратури закарпатка уклала угоду про визнання своєї винуватості. Вона беззастережно та у повному обсязі визнала свою провину та сприяла розслідуванню злочину, у скоєнні якого щиро розкаялася.

«Я повністю розумію свої права та характер обвинувачення, вид покарання та інші заходи, які будуть застосовані до мене, – заявила жінка. – Угода про визнання винуватості укладена була добровільно, без застосування будь-якого насильства, примусу та погроз».

Родичі вбитого чоловіка на судове засідання не з’явилися, подавши заяву про розгляд справи без їхньої участі. Одночасно будь-яких претензій матеріального або морального характеру до Оксани не заявили, зазначивши, що матеріальну шкоду їм відшкодовано у повному обсязі.

Суд визнав закарпатку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та засудив до 5 років позбавлення волі. Крім того, з жінки стягнули 3346 гривень судових витрат, пов’язаних із проведенням експертних досліджень.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах