132377
15:08 30.042024

Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця

Події 552

Детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області завершили досудове розслідування стосовно фізичної особи – підприємця, який вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Слідством встановлено, що ФОП, який здійснював торгівлю одягом та взуттям, перебував на спрощеній системі оподаткування.

У період 2022 – 2023 років на нього працювали наймані працівники, які не були належним чином оформлені. Своєю чергою підприємець подав завідомо неправдиві відомості до Державної податкової служби. У бухгалтерській документації він не відобразив суми доходу нарахованого на користь платників податків – фізичних осіб та утриманого з них податку. Така незаконна діяльність завдала державі 1 млн гривень шкоди.

В ході досудового розслідування детективи БЕБ забезпечили відшкодування ФОПом завданих державі збитків у повному обсязі.

Досудове розслідування ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області. Процесуальне керівництво – прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

Про це повідомляє ТУ БЕБ у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах