132328
10:25 27.042024

8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми

Події 668

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно з правоохоронцями викрили жителя Вінницької області, який організував незаконне переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків в обхід пунктів пропуску.

Як встановили правоохоронці, 43-річний чоловік за грошову винагороду погодився організувати незаконний трансфер для чоловіка призовного віку в Угорщину. Свої послуги він оцінив у 8 000 євро. Для реалізації свого задуму зловмисник долучив спільника, який мав доставити «клієнта» на територію Закарпатської області. «Бізнесмени» гарантували військовозобов’язаному чоловіку безперешкодний проїзд через контрольні пости, а також детальний інструктаж та поради щодо маршруту руху до країни ЄС.

У ході проведення спільних заходів фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання грошового траншу.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, слідчими ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Інформує Державна прикордонна служба України

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до незаконної схеми.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах