132119
18:37 17.042024

Обстріл Чернігова: є загиблі, травмовані та руйнування

Події 1451

17 квітня росія завдала три ракетні удари по Чернігову. Відомо вже про 17 загиблих, з яких двоє померли в лікарні. Також повідомляється про 60 травмованих, серед яких троє дітей. У більшості – мінно-вибухові травми. Ще шістьох осіб оголосили зниклими безвісти.

Як зазначили у ОВА, удари було спрямовано на густонаселений район, який знаходиться неподалік центру. Ворог застосував крилаті ракети «Іскандер».

Ціллю обстрілу був соціальний об’єкт, не пов’язаний із критичною інфраструктурою. Внаслідок удару руйнувань зазнали елементи стін з 6 поверхів – з третього по шостий поверх і прибудови до неї. Також пошкоджена лікарня, центральний корпус Чернігівської політехніки.

«Вибуховою хвилею повилітали всі вікна, двері. Постраждалих та травмованих немає. Люди вчасно пішли в укриття. Наразі наші закордонні партнери вже знають про пошкодження та готують нам допомогу», – розповів ректор університету Олег Новомлинець.

Крім того, внаслідок атаки на місто було понівечені десятки автівок, пошкоджено 16 багатоквартирних будинків, на окремих із них просто обвалився бетон, на деяких – повилітали вікна. На відео, яке поширюються у місцевих телеграм-каналах видно, що житловий масив постраждав справді сильно.

У районі, де були прильоти, тимчасово відключили всі комунікації, аби не виникло ще більших руйнувань. Згодом подачу світла та тепла поновили.

Як інформувало МЗС, під час ракетного удару загинула 25-річна поліцейська Аліна Миколаєць. На момент обстрілів вона перебувала на лікарняному і знаходилася у себе вдома. Там і отримала смертоносне осколкове поранення. У правоохоронних органах дівчина працювала з червня 2023 року. Поліція Чернігівської області висловила співчуття усім, хто постраждав під час обстрілу та чиї рідні стали жертвами ворожої атаки.

За словами секретаря Чернівецької міської ради Олександра Ломако, власне вибухи пролунали о 9 годині ранку.

«Там соціальна міська інфраструктура. Це густонаселений район, перехрестя двох вулиць. Тому там було багато і транспорту в цей час», – наголосив він.

«Ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру міста. Є загиблі цивільні, є багато поранених», – зазначив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

За словами голови чиновника, у місті негайно було створено штаб допомоги постраждалим при Головному управлінні Нацполіції у Чернігівській області.

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер назвав удар по Чернігову «терором цивільного населення». Він закликав інші держави надати Україні ППО. До термінової підтримки нашої держави закликали також посолка США, дипломатка Бріджит Брінк та МЗС Естонії.

На трагедію відреагував і президент України.

«Чернігів. Триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Люди під завалами. На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою», – запевнив

Володимир Зеленський.

18 квітня у Чернігові оголосили Днем жалоби.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини