132076
13:40 16.042024

У Рахові затримали зловмисника, який організував для військовозобов’язаних канал незаконного перетину держкордону

Події 632

Співробітники Рахівського районного відділу поліції затримали 35-річного місцевого жителя за організацію незаконного переправлення до Румунії військовозобов’язаних чоловіків. Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому загрожує до 9 років ув’язнення.

Співробітники Рахівського районного відділу поліції у співпраці з Держприкордонслужбою отримали оперативну інформацію про те, що місцевий мешканець причетний до незаконного переправлення чоловіків через кордон до сусідньої Румунії.

В ході оперативних заходів поліцейські з’ясували, що 35-річний житель Рахова вже підшукав чергового клієнта та домовився із ним про зустріч. Зловмисник обіцяв військовозобов’язаному за 2300 доларів США сприяти у переправленні останнього через річку Тиса за кордон.

Так 15 квітня, у ході контролю за вчиненням злочину, фігуранта затримали під час отримання ним від клієнта частини обумовленої суми — 1000 доларів США. З місця події слідчі вилучили мобільний телефон фігуранта та гроші, здобуті незаконним шляхом.

Підозрюваного у організації злочину затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому інкримінують ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України. За скоєне фігуранту загрожує до 9 років позбавлення волі. Слідство у справі триває.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

Як повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону, підозрюваний також є рідним братом злочинця, засудженого на 15 років за вбивство у 2018 році начальника відділу прикордонної служби «Ділове» Вадима Березенського.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах