132066
11:10 16.042024

Незаконне будівництво на комунальній землі у Сваляві: прокуратура через суд хоче скасувати право приватної власності на нерухомість

Події 510

Мукачівська окружна прокуратура виявила, що мешканка Сваляви самовільно здійснила будівництво магазину на комунальній землі та в судовому порядку визнала за собою право власності на цей об’єкт. Аби скасувати незаконне рішення суду, прокурори оскаржили його в апеляційній інстанції.

Було встановлено, що жінка звернулася з позовом до Свалявського районного суду, однак не надала належні докази про отримання від міської влади дозвільних документів на будівництво. До того ж, воно здійснене всупереч законодавству на орендованій громадянкою комунальній землі, що порушує права місцевої громади.

Незважаючи на це, у серпні минулого року суд першої інстанції визнав право власності на зазначену нерухомість за позивачкою. Таке рішення порушує прямі норми закону, що забороняють експлуатацію закінчених об’єктів будівництва, які не були прийняті в експлуатацію. При цьому закарпатка завершила будівництво об’єкту, призначеного для відвідування людей, без необхідного контролю та оцінки безпеки з боку уповноваженого державного органу.

Мукачівська окружна прокуратура не могла стояти осторонь таких порушень, тож звернулася до Закарпатського апеляційного суду зі скаргою. Наразі судом відкрито апеляційне провадження, розгляд справи триває.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах