132041
08:53 16.042024

За 5000 доларів США переправили до Словаччини військовозобов’язаного – на Закарпатті затримали організаторів

Події 771

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі місцевого мешканця та уродженця іншої області за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 54 та 43-річний спільники змовились та з корисливих мотивів влаштували для військовозобов’язаного незаконний трансфер до Словаччини.

Вони проклали для свого «клієнта» в онлайн-карті маршрут через ліс в обхід прикордонних патрулів, розповіли як поводитись поблизу кордону і які необхідні речі взяти. Надалі у визначений час відвезли його до обумовленого місця в Ужгородському районі Закарпаття, звідки він пішки здійснив нелегальний перехід.

Встановлено, що отримавши від ухилянта повідомлення із підтвердженням успіху «місії», підозрювані зустрілись із його сестрою для здійснення розрахунку.

Під час спроби одержання 5000 доларів США їх затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм обом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України та співробітників 94 прикордонного загону (м. Чоп) ДПС України. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах