132033
16:27 15.042024

На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси

Події 485

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури триває слідство у двох кримінальних провадженнях щодо незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями (ч. 1 ст. 263 КК України).

Раніше правоохоронці викрили мешканця с. Велика Добронь, який за місцем свого проживання незаконно зберігав чотири гранати РГД-5, одну РПГ-22 та магазини з кількома десятками набоїв. Протягом березня усе це чоловік збув знайомому за попередньо узгоджену суму коштів. Правопорушення викрили спільно зі співробітниками УСБУ в Закарпатській області. Суд вже обрав підозрюваному запобіжний захід – він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Інший фігурант – 40-річний житель Мукачівщини – вже потрапляв у поле зору правоохоронців через незаконне носіння вогнепальної зброї та боєприпасів. У лютому чоловіка затримали в адміністративному порядку на прикордонній території Берегівського району. Тоді виявили, що при собі він незаконно зберігав пістолет і 6 бойових патронів.

А вже цього місяця, маючи інформацію щодо можливої причетності чоловіка до незаконного розповсюдження вибухових речовин у регіоні, правоохоронці виявили у нього гранату РГД-5. Її підозрюваний зберігав в належному йому автомобілі «BMW X5». Закарпатцеві вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 242 тис. грн застави.

В обох кримінальних провадженнях триває слідство. Його здійснює Мукачівське районне управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах