131555
12:44 28.032024

Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру

Події 538

За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Відомо, що підозрюваний здійснював технагляд при проведенні капітального ремонту системи опалення та часткової заміни вікон в одному з корпусів лікарні в м. Перечин. Збитки від неправомірних дій склали 327 тис. грн.

За даними слідства, фігурант недбало поставився до виконання своїх обов’язків і прийняв будівельні роботи всупереч наявним порушенням та відхиленням від проєктно-кошторисної документації.

До прикладу, вже під час розслідування було виявлено, що при прокладанні трубопроводів необхідні конструкції не були закріплені належним чином. Через це вони є непридатними до експлуатації та не відповідають вимогам безпеки. Крім того, обсяги та вартість ще ряду виконаних робіт різнилися від того, що було заплановано.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі відділення поліції №1 Ужгородського РУП за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Водночас у Великоберезнянському районному суді триває розгляд провадження щодо підрядника, який здійснював будівельні роботи на об’єкті. Його обвинувачують у заволодінні коштами у великих розмірах під час воєнного стану, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підробленні офіційних документів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах