131476
11:14 26.032024

Дві групи порушників затримали прикордонники поблизу кордону з Угорщиною

Події 602

Дві групи порушників кордону зупинили учора ввечері на кордоні з Угорщиною прикордонники Мукачівського загону.

Спершу, у ході реалізації інформації, що надійшла від співробітників оперативно-розшукового відділу, на околиці села Пейтерфолво прикордонний наряд відділення «Велика Паладь» зупинив мікроавтобус марки «Хюндай». У вказаному транспортному засобі окрім водія, 19-річного жителя села Сасово, їхали ще шестеро пасажирів чоловічої статі – двоє закарпатців, двоє жителів Київщини, житель Запорізької області та житель Тернопільщини.

Оперативники з’ясували, що водій за грошову винагороду у розмірі від 5 до 9 тисяч доларів США з кожного свого «клієнта», мав намір переправити їх в Угорщину.

За фактом виявлення ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ, прикордонники повідомили співробітників поліції. Стосовно чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон прикордонники склали протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП.

Ще одну групу порушників на шляху до Угорщини вияв наряд відділу прикордонної служби «Лужанка» під час моніторингу ділянки відповідальності за допомогою безпілотника. Шестеро чоловіків потрапили у поле зору оператора БПЛА за 500 метрів до держрубежу. Зловмисників затримали. Усі вони є жителями різних областей, а саме: Закарпатської, Київської, Харківської, Херсонської, Одеської та Дніпропетровської. Під час проведення опитування порушники зізналися, що кожен з них заплатив переправникам по 6 тисяч доларів США.

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації цієї «мандрівки».

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах