129146
11:10 18.012024

На Закарпатті прикордонники виявили незаконну вирубку дерев та видобуток піщано-гравійної суміші

Події 638

Під час повітряного моніторингу ділянки відповідальності відділу «Вилок» Мукачівського прикордонного загону було припинено два порушення природоохоронного законодавства.

Спершу на відстані 600 метрів до кордону пілоти помітили вантажний автомобіль та трьох невідомих осіб біля нього. Інформацію було негайно надано на підрозділ. До вказаного місця висунулась група реагування, силами якої було виявлено транспортний засіб «Камаз» завантажений деревиною та сімох чоловіків, які здійснювали вирубку дерев, не проінформувавши прикордонний підрозділ про здійснення своєї діяльності. Один із правопорушників виявився неповнолітнім. Стосовно усіх затриманих було складено протоколи про вчинене ними адмінправопорушення передбачене ч.1 ст.202 КУпАП.

Вже за 20 хвилин пілоти повідомили про виявлення у прикордонні на березі Тиси ще однієї вантажівки. Вже за кілька хвилин прикордонний наряд здійснив перевірку наданої інформації та виявив завантажений піщано-гравійною сумішшю вантажний автомобіль «Камаз». Водій транспортного засобу не мав документів ані на вантаж, ані на проведення робіт.На місце події прикордонники викликали співробітників поліції.

Про виявлення ознак злочину передбаченого ст. 240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр» направлено повідомлення до ГУ НП у Закарпатській області.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах