128832
14:49 8.012024

Новий масований удар по Україні: є жертви

Події 10338

Уранці 8 січня росіяни завдали нового масованого удару по українських територіях. Унаслідок обстрілу є загиблі та поранені. Повітряні сили повідомляли про пуски ракет Х-101/555 та «Кинджалів». Найбільше перепало Дніпру, Запоріжжю, Кривому Рогу, Харкову та Хмельниччині.

Крім того, у лікарні Києва помер ще один потерпілий, який зазнав важких травм під час атаки на столицю 2 січня. Загалом, як інформували в КМДА, досі в медичних закладах перебувають 22 людини з числа тих, кого госпіталізували 29 грудня та 2 січня.

Детальніше – у матеріалі «Карпатського об’єктива». 

Дніпропетровщина

За інформацією голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лиска, унаслідок атаки по області в Новомосковську вибуховою хвилею перевернуло маршрутку. Як наголосив чиновник, 8 пасажирів самостійно вибралися з салону, а по медичну допомогу звернулися 20 людей, серед яких було четверо дітей. Руйнувань зазнали також житлові будинки.

Крім того, у Кривому Розі ракета пошкодила торговельний центр та понад 20 приватних будинків. Осколкові поранення отримав 58-річний чоловік, він у задовільному стані.

У Лозуватській громаді Криворізького району через влучання загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя.

Відомо також, що в Новомосковську пошкоджень зазнали три адмінбудівлі, дві заправки, п’ятиповерхівка, авто.  Через «приліт» виникла пожежа, її локалізували. Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз.

Наразі відомо про 24 постраждалих у місті. З них п’ятеро – діти: хлопчики 4 і 8 років, дівчата 11, 16 та 17 років. Усі в лікарні в стані середньої тяжкості.

Харків

У Харківській ОВА зазначили, що по місту росіяни стріляли щонайменше чотири рази.

Є руйнування, зокрема, пошкоджено навчальний заклад та підприємство, де виникла пожежа. Також 53-річна жінка зазнала поранень, її госпіталізували в легкому стані.

Крім того, у Змієві на Харківщині є влучання в приватний будинок. Двоє чоловіків (90 та 60 років) та одна жінка опинилися під завалами. 

«Упродовж 7–8 січня рашисти постійно обстрілювали Харківщину. Є загиблі та поранені. Серед поранених – неповнолітній житель села Сенькове. Численні руйнування і пошкодження житлових будинків задокументували поліцейські. У селищі Великий Бурлук пошкоджено лікарню, господарчі будівлі, складські приміщення приватних підприємств, будинок культури», – зазначив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко. 

Він також додав, що в місті Вовчанськ ворог завдав удару по закладу соціальної інфраструктури, унаслідок чого сталася пожежа на площі 150 кв.м.

Запоріжжя

Російські війська вранці 8 січня завдали п’ять ракетних ударів по Запоріжжю. Відомо про влучання ворожих ракет у житлові будинки, на відкриті території поруч із багатоповерхівками та про поранених.

У ДСНС запевнили, що ракети вдарили по критичній та цивільній інфраструктурі міста.

«Унаслідок атаки вибито вікна в кількох багатоповерхівках та пошкоджено шість будинків у приватному секторі. В одному з районів сталося загорання автомобіля на площі 2 кв.м. Надзвичайники оперативно ліквідували займання», – ідеться в повідомленні рятувальників. 

Тим часом прокуратура почала розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

«За даними слідства, 8 січня 2024 року о 7:00 армія рф завдала чергового ракетного удару по Запоріжжю. Ракети влучили у відкриті ділянки поруч із житловими будинками. Вибуховою хвилею та уламками вибиті вікна й пошкоджено балкони в багатоповерхівках. Знищено та понівечено автівки, припарковані поряд із місцем влучання. Зазнали руйнувань промислові об’єкти обласного центру», – зазначили в пресслужбі відомства.

Хмельниччина

Щонайменше 6 вибухів пролунало вранці в понеділок на Хмельниччині. Унаслідок ракетної атаки загинуло двоє людей.

Про це повідомив голова Хмельницької обласної військової адміністрації, запевнивши, що в межах регіону під час ворожого обстрілу сили ППО знищили дві ворожі ракети. Водночас, за його словами, противник завдав ударів по об’єктах інфраструктури.

«Була пожежа, яку локалізували підрозділи ДСНС. На превеликий жаль, маємо двох загиблих. Це чоловіки 1947 та 1964 років народження», – наголосив Сергій Тюрін.

Посадовець також зазначив, що через обстріл було пошкоджено житлові будинки. 

Крім того

На ранок 8 січня росіяни атакували «Шахедами» й Одеську область. Через падіння уламків безпілотників спалахнула пожежа.

«Уночі російські терористи атакували Одещину ударними безпілотниками. Сім дронів у небі над нашим регіоном знищили сили ППО», – повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, в Одеському районі впали уламки одного зі збитих безпілотників, утім руйнувань та потерпілих немає.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини