128001
10:22 9.122023

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено колаборантку, яка добровільно співпрацювала з ворогом на тимчасово окупованій території Луганщини

Події 916

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено 46-річну мешканку м.Луганськ, яка обійняла посаду «начальника відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції лнр».

За даними спецслужби, зрадниця сприяла окупаційному режиму. Зокрема, організовувала і контролювала виконання т.зв. «законодавства лнр», взаємодіяла від імені створеного окупантами органу з т.зв. «судовими та правоохоронними органами лнр».

Колаборантку визнано винною за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченої.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту її фактичного затримання.

Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Заходи з викриття зловмисниці проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, інформує Пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах