127996
16:33 8.122023

Перед судом постануть зловмисники, які на Закарпатті переправляли через кордон військовозобов’язаних чоловіків

Події 1655

Слідчі поліції скерували для судового розгляду обвинувальний акт відносно двох закарпатців, які через «зелений» кордон переправляли до Словаччини чоловіків, що підлягають мобілізації. За скоєне зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна

На початку вересня на Закарпатті поліцейські спільно з працівниками СБУ ліквідували канал незаконної переправи до країн Євросоюзу військовозобов’язаних чоловіків. 

За даними слідства 27-річний житель села Завосино Малоберезнянської громади та 28-річний мешканець Великого Березного за 5 400 доларів США пропонували клієнтам організувати їх безперешкодну втечу до Словаччини.

Правоохоронці впіймали зловмисників на «гарячому». Їх затримали саме при спробі транспортувати через кордон двох клієнтів. У переправників вилучили транспортні засоби «Skoda» та «Volkswagen»,  4 мобільні телефони та 3 тисячі доларів США.

Тоді фігурантів помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їх дії в поліції кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Слідчі відділення поліції №2 Ужгородського районного управління поліції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, зібрали достатньо доказів та скерували для судового розгляду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до санкції статті за скоєне зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах