127451
12:03 23.112023

За допомогою сканеру закарпатські митники знайшли тайники з сигаретами та наркотиками

Події 992

Сьогодні вночі, 23 листопада, на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною, інспектори-пошуківці Закарпатської митниці спільно з прикордонниками при огляді транспортного засобу натрапили на кілька сховок з прихованим товаром та викрили злочинні дії закарпатського перевізника.

Так, експортуючи з України до Євросоюзу вантаж, водій під час проходження митного контролю запевняв стражів кордону у доброчесних намірах.

Втім, коли митники спільно з прикордонниками перевіряли кабіну, звернули увагу на пошкоджену заводську обшивку водійського салону.

Відразу ж було прийнято рішення відправити вантажівку на сканування, де на моніторі виявлено, що порожнини кабіни чимось заповнені.

Після цього, за допомогою технічних засобів митного контролю інспектори-пошуківці дістались до кількох тайників. Виявилося, що їх спритний порушник «нашпигував» не лише сигаретами різних марок з українським акцизом, а й щонайменше 10 пакунками з речовиною, схожою на марихуану. Знайшли контрабандний сигаретний товар у конструктивних порожнинах підлоги водійської кабіни після зняття ковроліну та металевої покришки, виготовленої кустарним способом. А от розфасований у пакетах канабіс був ретельно прихований в нішах кабіни.

Наразі триває перевірка та виймання прихованих від митного контролю сигарет, кількість яких вже перевищує один ящик. Викрите порушення буде задокументовано за ч 1 ст 483 Митного Кодексу України. Крім цього, до правоохоронних органів буде направлено повідомлення про можливе кримінальне правопорушення за ознаками статті 305 Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах