127447
11:30 23.112023

Закарпатець проведе 4 роки за ґратами

Події 828

За публічного обвинувачення Ужгородської окружної прокуратури жителя Виноградова засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів причетність обвинуваченого до схеми, за якою чоловіки, що підлягають призову на військову службу, могли покинути Україну всупереч діючим обмеженням. Для цього фігурант організовував виготовлення для військовозобов’язаних документів, які в подальшому давали можливість безперешкодно виїхати за кордон через офіційні пункти пропуску. Таку послугу надавав через посередника, якому запропонував шукати «клієнтів» і передавати йому для виконання їх особисті дані та грошові кошти.

У ході слідства задокументовано, що чоловік запевняв у подальшій можливості «ухилянтів» безперешкодно повернутися в Україну та виїжджати повторно. За виготовлення документів для однієї особи він просив понад 13 тисяч євро. Протиправну діяльність правоохоронці викрили в травні минулого року, особу затримали в Берегові після одержання грошових коштів – 13 700 доларів США. Згодом закарпатцеві обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу. Розслідування злочину здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області. Призначаючи фігурантові покарання, Берегівський районний суд взяв до уваги те, що в чоловіка на утриманні троє неповнолітніх дітей і він не судимий раніше, та застосував ст. 69 КК України. Триває час на оскарження вироку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах