126605
13:58 27.102023

На Хустщині жінка мало не до смерті побила чоловіка металевою трубою

Події 1756

Домашнє насильство – це завжди серйозна проблема. З’ясовування стосунків не за допомогою пошуку компромісу, а фізичної сили викликає не лише проблеми зі здоров’ям, але й руйнує стосунки між тими, хто влаштовує «кулачні бої».

Найчастіше жертвами рукоприкладства стають жінки і діти. Утім… не завжди. Деякі закарпатки так гамселять чоловіків, що їх потім із тяжкими тілесними ушкодженнями забирають до лікарні.

Жертвою надмірних жіночих стусанів став і мешканець Хустщини. Жінка побила не на жарт його металевою трубою. Врешті-решт життя чоловіка врятували медики, а молодиця опинилася на лаві підсудних. Чим закінчилася ця історія і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Била до втрати свідомості

Подія сталася ще у 2022 році у селі Липча, що на Хустщині, утім вирок у справі суд виніс лише нещодавно. Тож що відбувалося у той день між односельцями? Чому пара у такий нелюдський спосіб вирішувала конфліктну ситуацію? Чому жінка лупцювала нещасного не лише вдома, але ще й на вулиці? Невже думала, що у такий спосіб можна щось іншій людині донести, або бодай провчити?

У Єдиному державному реєстрі судових рішень, на жаль, не вказано, що саме стало причиною сварки між молодицею та її благовірним. Сама суть конфлікту описана так:

«28 липня 2022 року приблизно о 16 годині, перебуваючи за місцем свого проживання, умисно, тобто усвідомлюючи протиправність карність та суспільну небезпечність своїх дій, а також настання суспільно небезпечних наслідків, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин із чоловіком», закарпатка «під час сварки, взяла до рук металеву трубу, яка знаходилась позаду господарської будівлі, якою нанесла два удари в область голови» своєму односельцю. Чоловік намагався врятуватися від побиття звичайною втечею, тож «вийшов із подвір`я та почав рухатися в напрямку свого будинку».

Скоріш за все, молодицю це не заспокоїло а ще більше розлютило, бо вона не вгамувала свої амбіції і не припинила конфлікт, а вирішила свою жертву наздогнати та «перевиховати». Отже, жінка «не припиняючи свої злочинні дії, спрямовані на нанесення тілесних ушкоджень чоловікові, пішла вслід за ним». Наздогнала його аж на на перехресті вулиць і там своєю металевою трубою «продовжила спричиняти тілесні ушкодження, зокрема нанесла ще два удари в ділянку голови». У результаті закарпатець «впав на землю та втратив свідомість».

Проломила скроню та зламала щелепу

Тільки загроза життю людини зупинила жінку від скоєння подальших насильницьких дій. Побачивши непритомного односельця вона нарешті отямилась…

Чоловіка госпіталізували і протягом тривалого часу лікували…

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, у нього було виявлено закритий перелом скроневого відростку та нижньої щелепи, які за кваліфікуючими ознаками відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, тобто були небезпечними для життя у момент заподіяння.

Свою провину у суді жінка визнала повністю, у вчиненому каялася та запевнила:

«28 липня минулого року я справді за місцем свого проживання нанесла чоловікові тілесні ушкодження, після чого пішла в слід за ним на вулицю та вдарила його ще два рази трубою по голові».

Чоловік же на судове засідання навіть не з’явився, написавши відповідно заяву про розгляд справи без його участі та про те, що претензій морального та матеріального характеру до жінки не має.

Суд визнав закарпатку винною в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та засудив до 5 років позбавлення волі. Утім за ґрати молодиця не потрапила, бо вирок одразу ж було замінено на більш лояльний – однорічний іспитовий термін.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах