126402
11:36 19.102023

17 кінологічних команд допомагають виявляти контрабанду на Закарпатській митниці

Події 1507

Кінологічні команди митниці задокументували 96 фактів порушень митного законодавства на кордоні з Євросоюзом впродовж 2023року. Основні – це незаконне переміщення наркотиків, зброї та медичних препаратів.

В зоні діяльності Закарпатській митниці наразі працює 17 кінологів. За період з січня по вересень їм вдалося виявити факти перевезення через митний кордон наркотичних засобів, психотропних речовини та прекурсорів 30 разів, зброю та боєприпаси – 4 виявлення та тричі вправно спрацювали чотирилапі помічники митників на тютюнові вироби.

Службові собаки Закарпатської митниці натреновані на пошук заборонених предметів до переміщення через митний кордон, і у кожної є своя ділянка роботи. До прикладу, натренований на виявлення зброї службовий лабрадор Стенлі має на рахунку три спрацювання. Знайдені приховані тютюнові вироби – заслуга команди кінолога з собакою Даною. Найбільше фактів виявлення наркотичних засобів та медичних препаратів винюхали службові собаки Лакі та Джоні.

Загалом, протягом цього року, завдяки роботі кінологічних команд Закарпатської митниці було виявлено фактів порушень митного законодавства на загальну суму  близько 5 млн.грн.

Пресслужба Закарпатської митниці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах