126391
08:35 19.102023

Майже сотню упаковок з дороговартістними ін’єкціями закарпатка намагалася провезти через кордон як особисті речі, аби обійти оподаткування

Події 1404

Щойно на митному посту «Косонь», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники зафіксували порушення з незаконного ввезення в Україну значної партії різних медпрепаратів, в тому числі вакцин проти вірусу, вартістю майже півмільйона гривень.

Порушницею митного законодавства виявилася 59-річна жителька Закарпаття, яка «зеленим коридором» намагалася завезти 95 упаковок медичних препаратів іноземного виробництва, призначених для терапії діабету, вакцини проти вірусу та папіломи людини. Лікарські засоби громадянка переміщувала в автомобілі серед пакунків з особистими речами, що знаходилися в багажному відсіку.

За попередньою оцінкою в інтернет мережі, вартість виявлених медпрепаратів сягає понад 400 тис грн.

Зауважимо, що згідно з Митним кодексом України дозволяється переміщувати спрощеною смугою контролю без декларування та оподаткування товару на одну особу, якщо його загальна вартість не перевищує 500 євро та вага до 50 кг.

Наразі водійка надає пояснення, але будь-які дозвільні документи на переміщення ліків у неї відсутні.

Інспектори складають протокол про порушення митних правил за ч.3 статті 471 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучаються.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах