126187
16:56 13.102023

СБУ викрила корупційний механізм, організований службовцями комунального підприємства Ужгородської міської ради

Події 2782

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність заступника керівника одного з комунальних підприємств, підозрюваного в системному отриманні хабарів за користування земельними ділянками, які перебувають на балансі установи.

За даними слідства, службовець вимагав від підприємців гроші за ведення бізнесу в межах паркової зони без оформлення відповідних дозвільних документів та сплати обов’язкових платежів до бюджету громади.

У такий спосіб, зловмисник особисто отримував «дохід» за користування землею міста, який в подальшому розподіляв між посадовцями Ужгородської міської ради.

Правоохоронці затримали заступника керівника комунального підприємства «на гарячому» під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 4000 доларів США.

Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Співробітники спецслужби провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів, вилучено фінансово-господарську документацію, а також готівку в різній валюті.

Триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, причетні до налагодження корупційного механізму.

Операція проводилася оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Ужгородської окружної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах