125397
12:11 18.092023

У кількох регіонах України пролунали вибухи: є загиблі й поранені

Події 1018

росія продовжує тероризувати  Україну обстрілами

Ніч проти 18 вересня у більшості областей України була неспокійною. Нова масова атака наробила чимало лиха у різних куточках держави. Спочатку полетіло кілька хвиль безпілотників, а далі – у хід пішли крилаті ракети. 

Ситуація в регіонах, за даними обласних державних адміністрацій, була різною. Найбільше постраждала Херсонщина.  

Хмельницька область

18 вересня під час ранкової повітряної тривоги було чутно вибухи, працювали сили ППО. Внаслідок збиття ракет через падіння уламків, сталися два вибухи на території виробничого підприємства. Однак пожежу швидко ліквідували. 

Крім того, уламками пошкоджено залізничну колію. Наразі тривають відновлювальні роботи. На щастя, постраждалих немає.

Чернігівщина

Протягом лише однієї доби – із 17 по 18 вересня сталося 6 обстрілів (34 вибухи). Російська армія стріляла по Новгород-Сіверському району із мінометів, артилерії, також зафіксовано 2 випадки застосування безпілотників-камікадзе.

Серед місцевого населення постраждалих немає, як і пошкодження цивільної інфраструктури. 

Сумщина

Вночі проти 18 вересня вороги обстріляли з артилерії  територію Краснопільської громади. Зафіксовано 3 вибухи.

Крім того, впродовж 17 вересня дня росіяни здійснили 34 обстріли прикордоння. Зафіксовано 179 вибухів. 

Зокрема, по Великописарівській громаді було здійснено артилерійський обстріл (18 вибухів). Внаслідок одного з них загинула одна людина. Ще одного місцевого мешканця госпіталізовали до медичного закладу.

Крім того, у Ворожбянській громадій пролунало 9 вибухів внаслідок артилерійського обстрілу. Один чоловік отримав поранення. Крім того, було пошкоджено чотири приватні житлові будинки, два магазини, газопровід побутового вуличного газопостачання, ЛЕП, а також зерносушку та елеватор на території агропідприємства.

Дніпропетровщина

18 вересня росіяни 4 рази обстріляли  Нікопольщину. Били з важкої артилерії. Також під осбрілами опинилися Мирівська та Марганецька громади. 

Внаслідок атаки пошкоджень зазнало комунальне підприємство, де було повністю знищено одну господарську споруду,  а 6 – понівечено. Також зазнали руйнувань 5 приватних будинків. Уже під ранок над областю збили 2 крилаті ракети. 

Марганецьку громаду атакували дронами-камікадзе, по Мирівській гатили з важкої артилерії. 

Запорізька область

Протягом 17-18 вересня росіяни 90 разів обстрілювали область. Били по 21 населеному пункту.

Було здійснено 4 авіаудари по Оріхову, 7 БПЛА-атак по Малинівці, Білогір’ю, Кам’янському, Малим Щербакам й П’ятихатках, 6 РСЗВ-обстрілів Гуляйполя, Новодарівки та Малих Щербаків.

Внаслідок обстрілу Малих Токмачців поранено 31-річного чоловіка. Його госпіталізували. Також надійшло до ДСНС 8 повідомлень про руйнування житлових будинків та майна громадян.

Харківщина

Увечері 17 вересня російська армія обстріляла с. Петропавліка Куп’янського району. Пошкоджень зазнав вантажний кран ДСНС.

А в с. Подоли Куп’янського району хоч і обійшлося без людських жертв, але було знівечено будинок.

У м. Куп’янськ було пошкоджено 2 житлові будинки, господарчі споруди, сталася пожежа. Постраждалих та загиблих немає. 

У м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджень зазнав один будинок та господарська споруда.

Луганщина

Протягом однієї лише доби область обстріляли 145 разів, було випущено 539 снарядів.

Наприклад, на село Надія на Сватівщині, було скеровано авіаційний удар. Загалом вороги били  переважно у напрямку Білогорівки та Невського, де було зафіксовано аж 56 вибухів.

Донеччина

Протягом 17-18 вересня область обстріляли 11 разів.

Атакували 8 населених пунктів. Через російські обстріли було пошкоджено 18 житлових будинків, ЛЕП, 2 господарчі споруди, цивільний автомобіль. На жаль, одна людина загинула, четверо — з пораненнями знаходяться у медичних закладах.

Миколаївщина

Уночі проти 18 вересня під прицілом шахедів опинилася Снігурівська громада. Уламки збитого безпілотника спричинили пожежу двоповерхової будівлі, яка не експлуатувалася. Загорання оперативно ліквідували. Постраждалих немає, однак ударною хвилею пошкоджено розташовані поруч будівлі. 

Крім того, 17 вересня  на Миколаївщині силами та засобами ППО було знищено крилату ракету, випущену російським Су-35 з акваторії Чорного моря.

Одещина

 Вночі 18 вересня шахеди, запушені російською армією, 24 рази атакували Одещину.

Удари здійснювалися у напрямку Миколаївської та Одеської областей.

18 дронів було знищено силами Протиповітряної оборони.

Херсонщина

Найбільше перепало вночі 18 вересня саме Херсонщині. Там є і загиблі, і поранені.

Зокрема, через один із «прильотів» загинув 72-річний місцевий мешканець. Ще один чоловік отримав травми, але не дуже важкі. Його не госпіталізували до медичної установи, але надали необхідну медичну допомогу. 

А от у Кізомисі Білозерської громади сталося влучання в приватний будинок. На жаль, літня жінка від отриманих травм померла прямо на місці, а 60-річного чоловіка із тілесними ушкодженнями  середньої важкості доставили до лікарні.

Загалом лише сам Херсон впродовж доби 17-18 вересня обстрілювали 5 разів, а область – 92. По Херсонщині було запущено 502 снаряди.

Крім того, внаслідок обстрілу села Садове, правоохоронець отримав травму спини. Наразі він перебуває у медичній установі.

Ще один чоловік, 1954 року, загинув у Томиній Балці Білозерської громади. Він прямо на подвір’ї свого дворогосподарства потрапив під обстріл. Травми виявилися несумісними з життям. Лікарі, які приїхали на виклик, тільки констатували смерть.

Також у селі Ольгівка Бериславського району через травми внаслідок обстрілів було госпіталізовано 63-річну жінку. 

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах