125390
11:33 18.092023

На митному посту «Дякове» вилучено 115 тонн борошна, яке експортували з «липовими» документами

Події 1070

Посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці задокументували одразу 5 протоколів відносно менеджера вінницької фірми, який відправляв кількома вантажівками за кордон 115 тонн борошна з фальшивими документами.

Підробку було виявлено під час з’ясування обставин, що спричинили відмову іноземної компанії приймати борошно, яке повернулися в Україну через митний пост «Дякове», що на кордоні з Румунією.

Спочатку всі 5 вантажівок слідували з України в Косово з товаром «пшеничне борошно вищого ґатунку» (розфасоване у мішках) по 23 тонн в кожному транспортному засобі. Під час митних формальностей та поданих товаросупровідних документах, вказувалося, що відправником виступає миколаївська ферма, одержувачем – сербське підприємство, а от покупцем – турецька компанія.

Однак, невдовзі всі 5 вантажівок повернулися на кордон України через вказаний пост, водії яких  у письмовій формі пояснювали, чому у Косові відмовилися приймати вантаж, а також надали підписаний лист директором миколаївської фірми, який відмовляється приймати дане борошно назад.

Згодом з’ясувалося, що вказаний у документах керівник ферми ніколи там не працював і не має до неї відношення. А от фірма-отримувач вантажу у Косові, через фінансові труднощі, відмовилася від борошна, тому його повернула. Але цим не закінчилося….У свою чергу, покупець турецької компанії надіслав лист до митниці з проханням не пропускати в Україну зазначений вантаж.

Це все стало підставою для проведення контрольно-перевірочних заходів та надсилання запитів за кордон для встановлення автентичності всіх наданих митниці документів.

У результаті були розставлені всі крапки у даній ситуації та виявлено хитромудру оборудку з незаконним експортом борошна за кордон, яка в подальшому могла спричинити фінансові махінації.

Тож, відносно 23-річного менеджера вінницького підприємства, який подав до митного оформлення підроблені документи на вантаж, складено 5 протоколів про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі борошно, загальною вагою 115 тонн, вартістю понад 330 тис грн, вилучено, справу скерують до суду. А от порушнику загрожують штрафні санкції у вигляді стягнення 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.

Крім того, Закарпатська митниця направила у правоохоронні органи повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину.

Пресслужба Закарпатської митниці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві пройшов благодійний велозаїзд на підтримку ЗСУ
16:00
Памʼять жертв політичних репресій сьогодні вшанували в обласному центрі Закарпаття
15:56
Педагогиня із Закарпаття перемогла на всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2024»
14:14
У Будапешті відкрилася персональна виставка художниці закарпатського походження
13:55
Полуниця та черешні на Закарпатті дивують ціновими стрибками
13:06
На гірських маршрутах поруч із державним кордоном з’явилося багато ведмедів
12:00
У Берегові провели XVIII Закарпатську науково-студентську конференцію з нагоди Дня української науки
11:35
На Закарпатті прикордонники затримали шістьох порушників кордону з провідником
11:20
На Рахівщині попрощаються з Василем Бочкором, який майже рік вважався зниклим безвісти
09:02
На Берегівщині чоловік підпалив 10-річного сина співмешканки, хлопчик помер
08:34
Всі новини