125005
10:15 6.092023

На Рахівщині вилучили деревини на понад 100 тисяч гривень

Події 799

У селищі Великий Бичків, що на Рахівщині, під час перевірки вантажу поліцейські виявили суттєві відмінності у товаро-транспортних накладних на лісопродукцію. Для встановлення походження деревини та інших обставин події слідчі відкрили кримінальне провадження вилучили деревини на понад 100 тисяч гривень: поліція рахівщини відкрила кримінальне провадження за фактом злочину проти довкілля4 вересня ввечері, під час патрулювання автошляхів, співробітники групи реагування патрульної поліції Рахівського районного відділу поліції зупинили у Великому Бичкові для перевірки ватажний автомобіль «Volvo». За кермом транспортного засобу перебував 46-річний закарпатець.

У ході спілкування з водієм поліцейські з’ясували, що на замовлення приватного підприємства він здійснює транспортування деревини породи «Ялина». Поліцейські детально оглянули вантаж, а також надані чоловіком товаро-транспортні документи.

У причепі авто поліцейські виявили майже 33 кубометри лісопродукції. Інформація ж вказана у накладних викликала сумніви у правоохоронців, адже деталі щодо класу та кількості транспортованої деревини у документах та по факту суттєво відрізнялися.

У зв’язку з цим, для документування, на місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Поліцейські вилучили транспортний засіб разом з вантажем.

За попередніми оцінками вартість вилученої продукції складає понад 100 тисяч гривень.

За фактом незаконного транспортування чи збуту лісу слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. У ході слідства буде проведено необхідні експертизи та встановлюватиметься походження деревини.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах