125003
17:08 5.092023

На Закарпатті затримали організатора схеми, який намагався підкупити прикордонника

Події 946

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру уродженцю Дніпропетровської області за фактом організації незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.332 та ч.1 ст.369 КК України).

За даними слідства, організатор схеми підшукав двох потенційних ухилянтів через соцмережі, встановив із ними контакт та за грошову винагороду запропонував допомогу у перетині держкордону.

Встановлено, що з метою реалізації злочинного плану він намагався «домовитися» із співробітником прикордонного відділу «Ужгород». За «злив» інформації про час та місця розташування прикордонних патрулів він пообіцяв 3000 доларів США.

Військовослужбовець на співпрацю погодився, однак звернувся до правоохоронців. Саме під їх контролем задокументовано надання підозрюваним 400 доларів США авансу. Його затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримано в адміністративному порядку.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу відділу внутрішньої та власної безпеки 94 прикордонного загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» ДПС України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах