124687
12:04 26.082023

На пів шляху до Словаччини затримали трійку правопорушників

Події 1385

Аби забезпечити надійну охорону держрубежів, прикордонники Чопського загону вживають низку заходів задля своєчасного виявлення та попередження спроб вчинення правопорушень. З цією метою прикордонні наряди у взаємодії зі співробітниками оперативно-розшукових підрозділів здійснюють перевірочні заходи не лише поблизу державної межі, а й у місцях первинної появи ймовірних правопорушників та на автошляхах прикордоння.

Саме завдяки таким заходам, учора вранці прикордонникам відділу «Ужгород» спільно з оперативниками вдалося виявити групу осіб, які саме готувалися до вчинення правопорушення. Двоє одеситів та один житель Черкащини познайомилися на залізничному вокзалі обласного центру Закарпаття та розробили план дій, як дістатися кордону.

До речі, один з них, 34-річний черкасець, виявився «досвідченим» правопорушником. На його рахунку це була уже третя спроба незаконного перетину держрубежу. Причому, за скоєння попередньої спроби його було звільнено після адміністративного затримання усього кілька годин тому.

Під час проведення перевірочних заходів двоє інших, одесити, спершу намагалися переконати правоохоронців, що приїхали у прикордоння з туристичною метою, однак згодом зізналися, що насправді мали на меті дістатися країн ЄС у пошуках кращих умов життя. Тож чоловіки вирішили перетнути кордон на околиці міста Ужгород, орієнтуючись за навігатором мобільного телефона.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. У їхніх діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Рішення у справі прийматиме суд.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах