124529
15:15 21.082023

На Закарпатті затримали зловмисника, який за 20 тисяч євро намагався переправити через державний кордон України п'ятьох чоловіків

Події 1074

Співробітники міграційної поліції та слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, у співпраці з прикордонниками, викрили схему незаконної переправи через державний кордон України чоловіків призовного віку. Організатора злочину затримано у процесуальному порядку.

Оперативники міграційної поліції та слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, спільно з прикордонниками, припинили діяльність стійкого каналу незаконної переправи через кордон осіб, які підлягають мобілізації.

Правоохоронці встановили, що організатором є житель Іршави, який залучив до вчинення злочину ще кількох осіб. В ході проведення ряду оперативних заходів поліцейські викрили чергову групу їх клієнтів-втікачів, а саме п’ятьох чоловіків безпосередньо під час їх спроби перетнути кордон з Румунією.

За оперативною інформацією, кожен з них мав заплатити фігурантові по 4 тисячі Євро. За цю суму зловмисник зобов’язувався надавати ухилянтам детальні поради щодо маршруту їх руху, розповідав як обійти офіційні пункти пропуску та організував водія з транспортом, який доставив їх у максимальній близькості до лінії держкордону.

За силової підтримки бійців РПОП, організатора поліцейські затримали за місцем його проживання.

Лише за цей трансфер переправник мав заробити 20 тисяч євро.

Зловмисника слідчі затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За незаконне переправлення осіб через кордон, вчинене з корисливих мотивів, йому уже повідомили про підозру.

Крім цього, поліцейські провели два обшуки: у помешканні організатора, а також у автомобілі його спільника. У результаті було вилучено понад 55 тисяч гривень, 3 іноземних водійських посвідчення, 4 іноземні ідентифікаційні картки, 3 мобільні термінали, а також печатки та чорнові записи зловмисника, які свідчать про те, що чоловік працював у змові ще з кількома жителями Хустщини.

Особи спільників вже встановлено, над їх пошуками працюють правоохоронці.

За скоєне фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах