45198
17:08 18.072023

Співробітник Рахівської районної лікарні, який нарахував працівникам «зайвих» 236 тис. грн матеріальної допомоги, постане перед судом

Події 2998

Рахівський відділ Тячівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо працівника Рахівської районної лікарні за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Встановлено, що обвинувачений завищив суми коштів при нарахуванні матеріальних допомог 34 працівникам. Так, розрахунок проведено у розмірі середньомісячної заробітної плати, а не в розмірі посадового окладу. Через це з бюджету комунального закладу зайво сплачено 236 тис. грн (включно з ЄСВ).

Під час досудового розслідування службовець повністю відшкодував завдані збитки та щиро розкаявся. Подальший розгляд провадження здійснюватиме Рахівський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах