120367
09:00 14.042023

На Закарпатті розкрили умисний підпал автомобіля в Мукачеві, яким користувався депутат обласної ради

Події 1755

Співробітники Головного управління поліції Закарпаття та Мукачівського районного управління розкрили умисний підпал автомобіля «Mercedes», яким користувався депутат Закарпатської обласної ради. Слідчі зібрали ряд доказів, що вказують на його причетність до підпалу та повідомили фігурантові про підозру. Досудове розслідування у справі триває.

11 квітня до поліції надійшло повідомлення про загоряння автомобіля на парковці одного із закладів міста Мукачево. На місце події виїхала слідчо-оперативна група місцевого управління поліції, співробітники якої провели першочергові слідчі дії та зафіксували явні сліди умисного підпалу. Знищений вогнем позашляховик марки «Mercedes» належить дружині депутата Закарпатської обласної ради, однак того дня автівкою користувався сам депутат.

Правоохоронці встановили, що чоловік залишив машину припаркованою, а за період його відсутності невідома особа облила її легкозаймистою речовиною та підпалила. Це зафіксували камери зовнішнього спостереження.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області та Мукачівського райуправління поліції, використовуючи можливості відділу кримінального аналізу, зокрема системи відеоспостереження «Безпечне Закарпаття», встановили автомобіль на якому рухався зловмисник, в тому числі й стежив за потерпілим до моменту вчинення злочину.

Завдяки цим даним в подальшому оперативникам вдалося встановити і особу палія – 34-річного раніше судимого мукачівця. Відомо, що після скоєння злочину підозрюваний змінив номерні знаки на автомобілі, за допомогою якого втікав з місця події, та зняв з колес ковпаки. Таким чином він намагався змінити вигляд автівки.

За місцем його проживання поліцейські провели обшук та вилучили одяг, в якому він був вдягнений під час вчинення підпалу: чорні спортивні штани та темно-зелена куртка з капюшоном. Також вилучено й сам транспортний засіб, на якому пересувався фігурант.

Учора, 13 квітня, слідчі Мукачівського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Оперативні заходи у справі наразі тривають. Поліцейські встановлюють мотив вчинення цього злочину та перевіряють підозрюваного на причетність до аналогічних злочинів на території Закарпаття.

Досудове розслідування у справі триває.

Про це інформує відділ комунікації поліції закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах