114248
12:10 21.102022

Ситуація на західному кордоні за минулу добу

Події 2083

За добу 19 жовтня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 67 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 35 тисяч осіб. 22 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 32 тисячі осіб, 29 тисяч з них – наші співвітчизники.

Оформлено 79 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 10 осіб. Шестеро з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 4 – поза визначеними пунктами перетину.

Крім того, ще 7 чоловіків не пропущено через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів. Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили трьох «інвалідів», двох «непридатних до військової служби» та одного «багатодітного батька» з підробленими копіями свідоцтв про народження дітей. У паспорті 1 чоловіка було виявлено підроблену відмітку про прийняття на консульський облік. Усі особи були передані співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах