113449
10:36 2.102022

Ситуація на західному кордоні за минулу добу

Події 2053

За добу 1 вересня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 84 тисячі осіб та 20 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 42 тисячі осіб. 26 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 42 тисячі осіб, більше 38 тисяч з них – громадяни України.

Оформлено 98 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 27 осіб – 15 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 12 осіб затримані поза пунктами пропуску.

Крім того, не пропущено через кордон ще 12 чоловіків, оскільки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності їхніх документів.

Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили 1 «інваліда» та 9 осіб «непридатних до військової служби». У паспорті ще 2 осіб було виявлено підроблену відмітку про виїзд на постійне проживання за кордоном.

Усі особи були передані співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах