30422
13:55 16.112017

У Мукачеві затримали контрабандиста, який організував приватний кордон

Події 3221

1За інформацією Mukachevo.net, сьогодні, 16 листопада близько 7 ранку до санаторію «Карпати», що під Мукачевом, увірвалися спецпризначенці у камуфляжі та зброєю, які затримали одного з відпочиваючих. Ним є Горват Аттіла, більш відомий за прізвиськом «Докі» (на головному фото, який є скріном із сюжету ТСН.Тиждень).

Саме він є організатором так званого «приватного кордону» на Закарпатті вздовж лінії кордону з Угорщиною, кудою контрабандою переправлялося усе на світі – від цигарок до наркотиків.

Крім того, наразі у рідному селі контрабандиста – Велика Бийгань – йдуть слідчі дії та обшуки. За попередньою інформацією, вилучено велику кількість наркотиків. У спецоперації задіяно чимало спецтехніки, включно з гелікоптерами.

Спецоперацію проводить військова прокуратура спільно з прикордонниками, але з числа тих, які прибули днями на Закарпаття з метою підсилення та спецоперації “Мігрант 2017”.

Довідково: так званий приватний кордон на Закарпатті є низка земельних ділянок, які були виділені в приватну власність сільськими радами Закарпаття в межах переважно Берегівського району. На цих землях начебто мали займатися сільським господарством, садили кукурудзу та розводили свиней. Але насправді ці земельні ділянки використовувалися як плацдарм для контрабанди. На них облаштували оглядові вишки та їх контролювали представники “мисливських” товариств чи загонів самооборони зі зброєю.

Йдеться про 134 га землі, а це 5 км вздовж лінії кордону. За різними версіями, до афери можуть бути причетні не тільки місцеві посадовці, а й працівники прокуратури, які зволікали з оформленням відповідних документів на прикордонні землі, а також працівники Держгеокадарстру, які доволили оформити земельні ділянки у приватну власність

p_142090_1_slidertop2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах