30430
14:27 16.112017

Офіційний коментар військового прокурора щодо масштабної спецоперації на Закарпатті

Події 2602

До слідчих дій залучена авіація та автомобільна техніка.

1000_545_1510833714-1028

У Закарпатській області сьогодні, 16 листопада, військова прокуратура Західного регіону спільно з військовою контррозвідкою СБУ, співробітниками Держприкордонслужби та управління внутрішньої безпеки Нацполіції розпочали спецоперацію документування протиправної діяльності осіб, які можуть бути причетними до незаконного захоплення земель прикордонної смуги на Закарпатті, а також до організації виготовлення і збуту наркотиків.

Про це УНІАН повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

«Сьогодні вранці розпочалася спецоперація на Закарпатті в рамках розслідування кримінального провадження щодо документування протиправної діяльності організованої групи осіб, які незаконно відчужували землі прикордонної смуги на території Закарпатської області, а також займалася організацією протиправного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів, зокрема канабісу та опію-сирцю, як на території України, так і за її межами з використанням цих земельних ділянок наближених до прикордонної смуги», – розповів Сенюк.

Читайте також: У Мукачеві затримали контрабандиста, який організував приватний кордон

Він також зазначив, що на даний час проводяться понад 100 обшуків, як у приватних домоволодіннях так і в суб’єктів підприємницької діяльності. До слідчих дій залучено більше 60 працівників військової прокуратури, понад 150 співробітників спецпідрозділу Держприкордонслужби, більше 70 працівників контррозвідки СБУ, а також 70 одиниць автомобільної техніки і спецтехніки (вертоліт). Слідчі дії тривають.

13 жовтня заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що 150-кілометрова ділянка землі на кордоні з Угорщиною перебуває у приватній власності. За словами прокурора, прикордонники не мають повноцінного доступу до нього.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах